De Kleine Boel ten tijde van COVID-19 (Corona)

Op 6 mei heb ik mij laten testen op CORONA i.v.m. keelklachten en verkoudheid. Gelukkig was de uitslag van de test NEGATIEF en kan ik op 11 mei met een gerust hart van start met de reguliere opvang van de Kleine Boel.

Vanaf 11 mei 2020 is het dan eindelijk zover.. de Kleine Boel mag weer open voor de reguliere opvang. Na een periode van 8 weken waarin ik alleen NOODopvang heb geboden voor ouders die werkzaam zijn in de cruciale beroepen kan ik nu de weg weer vrij maken voor mijn “eigen” kindjes. Ik heb de NOODopvang met veel plezier gedaan en merkte dat het me een goed gevoel gaf om op deze manier ook een steentje bij te kunnen dragen in deze voor iedereen zo moeilijke tijd. Voor nu vind ik het weer heerlijk om “mijn” kindjes te onthalen na zo’n lange tijd en wat zijn jullie in die 8 weken allemaal enorm “gegroeid”. Zo leuk om te zien!

In mijn opvang werk ik volgens de laatste richtlijnen van het RIVM en de GGD. Voor de Kleine Boel betekent dat voor nu het volgende:
1. Ouders brengen en halen de kindjes bij de voordeur en mogen helaas niet meer mee naar binnen.
2. Ik neem de kindjes van de ouders over bij het brengen en pak de tas met spullen voor die dag van de vloer mee naar binnen. Vanaf de deuropening zwaaien we papa of mama nog even uit.
3. Met ophalen zorg ik dat de kindjes “klaar voor vertrek” staan. Jasje aan en de tas weer ingepakt zodat ze gelijk met papa of mama weer mee naar huis kunnen gaan.
4. In goed overleg met alle ouders heb ik tijdsloten gemaakt. Vaste breng en haal tijden waarop de ouders komen. Dit om te voorkomen dat alle ouders tegelijk aan de deur staan.
5. Vanzelfsprekend houd ik 1,5 meter afstand van de ouders en andersom. Ook ouders onderling wordt gevraagd zich aan die 1,5 meter afstand te houden.
6. Van de kindjes houd ik geen afstand. In de Kleine Boel is de leeftijd van de kindjes 0-4 jaar. In mijn optiek hebben deze kindjes nog veel behoefte aan lichamelijk contact, een aai over het bolletje of een knuffel. Ik blijf dit ook gewoon doen.
7. Het verzoek is om de kinderen door maximaal 1 ouder te laten brengen.
8. De overdracht doen we in een schriftje. Bij bijzonderheden of vragen zoeken ouders en ik elkaar op via mail of hebben telefonisch contact met elkaar.
9. Bij binnenkomst wassen de kindjes eerst de handjes. Dit ritueel herhalen we door de hele dag heen regelmatig. – Kindjes mogen helaas niet naar de opvang komen als ze klachten hebben van hoesten / niezen/ neusverkoudheid / loopneus / keelpijn/ verhoging hebben (vanaf 37,5) /of koorts hebben (boven 38).
10. Ik leer/oefen met de kindjes te hoesten en te niezen in de elleboog.
11. Ik maak dagelijks extra schoon. Denk aan het schoonmaken en extra wassen van speelgoed/knuffels/ beddengoed/ zitjes van de kinderstoelen. Maar ook de deuren / deurklinken / kastdeurtjes / vloeren en het toilet worden nu dagelijks gereinigd met een desinfectans.

Het bleek de afgelopen week best goed te gaan met deze nieuwe “spelregels” al moeten we er allemaal nog wel een beetje aan wennen. Met een beetje goede wil komen er samen vast uit.